2017. október 29., vasárnap

mitől jó egy jó argentin dog...


Különbözō képességekkel,nem egyforma habitussal,és sokszor eltérő megjelenéssel születik ,jön létre egy alom.De a "jó" felismerhető a kölyök kutyákban,ebben a korban is.Mindenkinél eltérō a jóhoz való kapcsolata.Valakinek a cuki,bujós...valakinek a szuszokálós,kinek a harcos a megnyerő.
Ezek a aprócska jelek,mely összeköthetnek  csepp kutyákat a gazdijukkal,melyből egy jó bajtárs egy családtag kovácsolódik.
Persze egy-egy jelből  lehet s némelyik tenyésztő le tud vonni következtetéseket,melyekkel a munkáját segiteni tudja,s melyek vissza igazolják a gondolatokat.
Tehát a" jó" is relatív, de bármelyik variációja elfogadható,ha annak mentén élnek vele s használják.
Egy igazán jó kutya mégis  általánosságban jó , s nem egy tulajdonság tekintetében határozó.
Valahogy a találkozás pillanatában éreznünk kell , mire van szükségünk , és mi az ami elfog varázsolni,mi az ami lenyügöz majd minket.
A fehér szép szín,,s elképeszt, még oly sok év után is...,de csak egy fehér kutya,egy hó fehér argentin dog kölyök látványa már nem varázsolna el. Ahoz az idő előre haladtával egyre több kell. Néha még látom magam előtt az elment kutyáim,,de már a szinük rég nem fontos.Ők azok akik majd nem csodákat tettek, de legalább is elvarázsoltak a látványukkal a tettrekészségükkel, a családhoz való odaadásukkal, a sportban tett tanubizonyosagukkal, és talán , elmondhatom, néha  álmokat hoztak el, melyekből nem mindig esik jól az ébredés.Ne gondoljuk azt csak a miénk a jó, a legjobb...mert hát miben is?Ezért màs a más, s ezért nehéz megitélni mi is a jó!
#argentindog #rapidhuntersteam

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése