2017. október 9., hétfő

...egy kölyök argentin dog


Felemelő èrzès egy argentin dog tulajdonosànak lenni,egy olyan egyednek mely mèltón reprezentálja fajtàja jellegzetessègèt, habitusàt.Megjelenèsèvel kertünk,èletünk diszivè válik,melyre mindig büszkèn nèzünk,gondolunk.
Lenyűgöző,vagy több...gyönyörű egy hófehèr botladozó 7.hetes argentin dog kölyök.S kìvánom szivemből, egyszer èlje meg mindenki milyen kötelèk alakul ki egy dogo kölyök s ember között!
Magas inteligenciàjànak köszönhetően könnyen alkalmazkodik bàrmely szèlsősègekhez,legyen az lakàsban valò tartàs ,vagy a kenelek adta körülmènyek.
Bàr melós,s lusta lelkületű embereknek nem ajànlom ,de egy jó 2 hònap alatt garantàltan szobatiszta lesz a mi kis argentin kölykünk,nem -től függetlenűl.
...bànj,èlj a kutyàddal termèszete szerint..
Nos...vadàszkutya, s ez nem egy ràagatott jelző, s ìgy igènye van a mozgàsra ,melyet èves koràig bőven kitölt az udvari-utcai jàtèk s egy-egy hosszabb sèta.
.. emlìtettem ,a szèlsősègeket is elviseli,s itt az időjàràsi viszonyokra gondolok,de az eső nagy ellensègük.
Kèpesek szoborrà merevedni egy lehetsèges esós nap indulàs pillanatàban.
E az ami nem vàltozik az èletkor haladtàval.
Egy argentin dog kölyök,jòl tàplàlható ezalatt azt èrtem hogy ètkes fajta..
Szoktuk volt mondani,ha egy dogo kölyök nem zabàl akkor az beteg.
Egy jò tenyèsztő,egy fajtàt jòl ismerő a kölyök àtadàssal,megoszt alapvető etetèsi,tàplàlkozàsi alapismereteket is.
Sajnos mindenkinèl van okosabb,,ìgy hamar sok "jò " tanàcsot kap az ujdonsült gazdi...s a mùlt homàlyàba vèsz a tapasztalatokon alapuló ismeret amit oly szívesen ad àt az ember.
Az etetès,egy kölyök tàplàlàsa ,jòl tàplàlàsa nem kis költsègekkel jàr,de aki egy kölyköt vàlaszt egy ùj èletet vàlaszt..s  az etetès  csak egy (1)tènyező a kutyànk èletèbe...
A kölykök tàplàlàsàra lassan egy tudomàny èpül...a szàraztàp gyàrtò cègek folyamatos versenyèbe nehèz megtalàlni a tutit..
A tanàcsokat èrdemes  megfogadni,plàne ha èpitő jellegůek s egy "kezdő" kutyàsnak minden infó ùj s használható melyet egy tenyèsztő egy jó kutyàs szìvesen ad àt.
Hiszem hogy a jòtol nincs jobb...s mi a legjobbat ajànljuk!
#argentindog #argentinkölyök #rapidhuntersteam

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése