2017. október 11., szerda

Cuki -muki argentin dog ...a fèlreismert vadàsz?!


Nem lehet fèlreismerni az argentin dogot a vadàszó gépet, a fàradhatatlan ,menekülő vadak rettenthetetlen ellensègèt ,ha ùgy èlünk ahogy a fajta èrzèsei,ösztönei óhajtjàk.
Emlìtettem már ,s talàn szlogenem,egy jò dogò egy jò vadàszkutya ,egy tökèletes ,s èles tükör.
Sajnos ezen gondolatok mentèn az is egyèrtelmű ,hogy könnyen vàlik egy puha,dagadt màr csak- enni szeretnèk,s simogass, de ne tùl durvàn kutyàvà az Èn fajtàm,ha "rossz" emberek kezèbe kerül!
Akkor joggal tehető fel a kèrdès,rossz ember az akinel csak eszik, s alszik a dogo egèsz nap...Neeem...de az- ne ezt a fajtàt kàrhoztassa erre a tipusù èletre.
Nem kell mindenkinek vadàszni,se sportolni ,de törekedni kell egy harmonikus,egèszsèges èletre amibe a mozgàsnak nagy szerepe van.
Mozgàs nèlkül mint a Dallas Jockey nèlkül semmit se èr ,s plàne nem èletszerű.
Ezt kell hogy megèrtsük ennèl a ma is aktìv fajtànàl.
Egy cuki muki kutya nem képes megfogni,megtartani egy 150 kilos vaddisznò kant aki az agyaraival olyan sèrülèst tud okozni,hogy egy gyengèbb lelkületű ember elàjul a puszta làtvànyàtòl.
Egy cuki -,muki argentin dog nem tudja megvèdeni a csalàdjàt s nem kèpes lefutni a kert vègèig sem.
A "cuki-muki" argentin dogunk kèpes fajtàrsàt akar megölni  is az ösztönei hìvàsàra.
Nem èletszerű az sem ,hogy aki nem ismeri a fajtàt egy nap ne keveredjen egy olyan szituàciòba ahol az ő kis cuki mukijàn kivűl lesz ott egy mèg ha csak àrnyèka önmagànak is ,de dominàns egyed.
Isten mentse meg ezeket az embereket, egy ilyen fèle talàlkozòtol mert aznap szàmot vetnek gondolataikkal...mivel is èltem èn eddig együtt....?!
#argentindog #rapidhuntersteam #vivaargentina



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése