2017. október 8., vasárnap

Egészsèges argentin dog


Miben mérhető egy jó dogó egêszsège??...nem kérdés az életébe...a tartamàba.
Vajon tudatosan lehet egészséges argentin dogot választani?..nehéz..sok ève elmondható , hogy elkezdődött,elindult egy folyamat az egészség ápolása,fenntartása, s egy genetikába ágyazott, öröklött betegségektől való tàvol maradás, ezek felismerése,.
A kis országunk tenyésztői, ha nem is a élen járunk az egèszségügyi szűrésekben ,de előkelő helyen szereplünk ez bizonyos!
A tenyésztèshez...a lelkiismeretes tenyésztéshez ezek a mérhető,dokumentálható adatok nélkülönözhetetlenek. Persze egy fecske nem csinàl nyarat, s ezért is nehéz nem csak küllemben, de egészségben is tökéletes egyedek felkutatàsa egy esetleges pàrosítàshoz.Nehéz ,mivel nem vàlt még gyakorlattà a szűrèsek gyakorisàga.
Kívànatos lenne a Hd / A -B minősìtèsů csipő izületi röntgennel rendelkező egyedek tenyèsztèsbe vètele, pàrosìtva, egy két fülre halló eredménnyel!Baer ++
Ahogy ìrtam a törtènet jò irànyba tart, csak kèsőn kezdtek el a tènnyel foglalkozni a modern kor tenyèsztői !
Magyarorszàgon egy több orvosbòl àlló bizottsàg dönt,határoz a beküldött röntgen eredmények minősítèsèről!
Ezek az eredmènyek bàr tenyèsztői ...szintű eredmènyek, s nincsenek (jelen pillanat) èrdemben beàgyazva egy hivatalos tenyèsz szabàlyzatba,de fontosak mert valóban pàrhuzam vonható az èletminősèg , kèpessègek tekintetében!
#argentindog #rapidhuntersteam #egèszsègügyiszűrèsek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése