2017. október 14., szombat

csak is argentin dog..


Csak is argentin dog jöhet szòba dràgàm...
Pont olyan nagyot ,s fehèret szeretnèk,mint a Ganxsta Zolee -jè!
Sokan mondjàk jò reklám a Döglègy a fajtànak,de szerintem nincs rà szüksèg..
..Azèrt ne vegyen senki dogòt ,hogy olyan kutyàja legyen,mint "nagyjainknak."
Ne egy kutya hozzon harmoniàt egy keserű èletbe...ne csak ez kössön össze embereket..ne ezàltal akarjunk tetszeni a vilàgnak.
A FAJTA erènyei legyenek szem előtt,mikor a fehèr acèl mellett voksolunk.
Ebből azèrt jòl elvan làtva az argentin dog.
Sok fajtàbòl csiszoltàk, "kutyultàk" ahogy a küllemèt ùgy a belső tulajdonsàgait is.
Gondoljunk csak bele hàny almot kell lehozni ,lètrehozni,szelektàlni,ahoz hogy az előre megàlmodott,tudatos màr meglèvő vagy mèg nem  làtható,nem rögzített tulajdonsàgok megmaradjanak.
Mondhatnànk hogy egy kisèrletezès, de nekem a gyèmànt csiszolàsa jut eszembe.
Pont csak egy èlet ment arra rà ...kèt csalàdè, mert ugye az alkotòk művènek a lètrehozàsàhoz a csalàd tàmogatàsàra is szüksèg volt ahoz hogy ezt a màra letisztult "bandogot" teljes pompàjàban èlvezhessük!
A kreàtorok a legjobb,,,legoptimàlisabb tulajdonsàgokat vettèk ki,hasznàltàk fel a művükhöz...Talàn a legszebb,,,legeladhatobb tulajdonsàguk a fehèr szinük ,ami szerintem nem is a legtökèletesebb,legnagyobb,hiszen hordoz genetikai terheket.Sokszor felteszem magamnak a kèrdèst ,,ha nem talàlkoztam volna össze a fajtàval,nem làttam volna meg...ùjra" ezt vàlasztanàm-keresnèm?...persze ,hiszen majd nem tökèletes, s mivel tènyleg a sok tulajdonsàg , több fajtàbòl ered igy ki ki mazsolàzgathat belőle,együtt èlhet vele,azzal amit az ő kutyàja adott,hozott!
Nem mindenkiè lesz bùjos,sportos,vadàsz,testőr hiszen màst -màst hoznak felmenőikből de ezek a kvalitàsok, s megjelenèsi formàk azèrt majdnem hasonlóak...de csak annyira mint  kèt emberi testvèr pàrè!
Köszönet az alkotàsèrt a teremtèsèrt a Martinez testvèreknek s hozzàtartozòiknak!
#argentindog #rapidhuntersteam #argentinkölyök

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése