2017. október 8., vasárnap

Vadászat-szenvedély-monteria...argentin dog

A vaddisznò az egyik leginteligensebb àllat.
De tudnunk kell...ismernünk kell a hatàrait,kèpessègeit, mert csak ìgy tudjuk hasznàlni egy argentin dog felkèszìtèsèben!
Elmondható hogy 3 .èves koràra èri el ,a feljettsège csùcsàt. Èlőhelytől függő a mèrete,de a legkisebb vad süldő is igen ilyesztő tud lenni..s nagy meglepetèst tud okozni gazdànak, s kutyàjànak egyarànt!
Egy jò argentin dog munkàjàban igen komoly befolyàsolò tènyező a vaddisznò szemfoga,,agyara..
Az angol nyelv a boar szòt hasznàlja az àllatra...mi a vaddisznòt...nem vèletlen...s nem csak a" vad"-on  termèszetben valò fellelhetősège,  hanem a valòdi vadsàga vègett!
Mèltò ellenfele az argentin dognak..s èn hosszù ideje tisztelem is ezt a méltòsàgteljes lènyt!

Nem kis feladat eljutni odàig, hogy a cikkekben,you tube videokban làtottakkal azonosulni tudjunk..
Könnyedèn lehet vàsàrolni argentin dogot,de egy egèszsèges egyedek utòdait màr jòval nehezebb..Pedig sajnos a "mítosz"a  legenda elèrèsèhez nem baj ha ilyen a kiszemelt argentin dog kölyök!
Pàratlan èrzès  ès nagyon könnyű együtt dolgozni egy egèszsèges kutyàval.
Alapvetően egy erős idegrendszerű kutya gyorsan elsajàtitja az újat..a haladàs igen gyors ès cèlravezető..
Az argentin dog igen erős ösztönökkel felvèrtezett fajta...de nem mindegy milyen  korban ismerjük fel,mit is rejtenek a gènek.
Bàrmilyen autòval elutazhatunk a tengerpartra,ahova azèrt hosszù az ùt,de egy sportos megjelenès ,jò belső,,arròl àrulkodik hamar leèrünk.oda!-
Ilyen formàn bàrmelyik dogòbol kieröltethető a munka ,ha hajlam èbred az argentin dogunkban,de ő sosem lesz az aki miatt ne kellene izgulnunk egy vadàszaton!Ezèrt kell jòl vàlasztani...sportos külső-egèszsèges belső! Erős habitusù,robbanèkony,terhelhető ,ugyanakkor kiegyensúlyozott argentin dogok tenyèsztèsbe vètele lenne az igazi cél...
S mint tudjuk ,a cél szentesíti az eszközt!
#rapidhuntersteam #argentindog #elitvadàsz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése